KONSTRUKCIJA

Konstruktivni sklop je armirano-betonski sa armirano-betonskim jezgrima u kojima su smeštene vertikalne komunikacije i liftovi. Konstruktivni rasteri su različiti i prilagođeni su funkcionalnoj šemi objekta.
Objekat je podeljen na pet konstruktivno nezavisnih celina i temeljen na armirano-betonskoj temeljnoj ploči koja je oslonjena na dijafragmama.

FASADA

S obzirom na to da se objekat nalazi u centralnoj zoni Novog Beograda, predviđeni su visokokvalitetni materijali u završnoj obradi unutrašnjih i spoljnih delova objekta.
Na fasadi je naglašena horizontalna podela u kojoj dominiraju zelene terase i žardinjere. Puni horizontalni delovi su obloženi granitnom keramikom Laminam kao deo sistema ventilisane fasade.
U nekim delovima objekta je predviđena kontaktna fasada (ka svetlarnicima i sl.) koja je projektovana u slojevima giter blok 19 cm, termoizolacija 10 cm i završnim slojevima u boji po izboru projektanta.
Staklene ograde su od sigurnosnog laminiranog stakla montirane na betonski parapet pomoću aluminijumskog profila bez metalne konstrukcije.

FASADNA ALUMINARIJA

Fasadna aluminarija je od aluminijumskih termoprekinutih profila u sistemu AWS 70 HI, renomiranog proizvođača Schüco. Svi profili su površinski zaštićeni plastifikacijom u boji prema izboru projektanta.
Pozicije prozora i balkonskih vrata su ostakljene trostrukim paketom stakla.
Pozicije obloge fasade između prozora izrađene su od aluminijumskih kutijastih profila spojenih u ram preko kojih je strukturalno zalepljeno emajlirano staklo 8mm debljine.
Na ovim pozicijama predviđeni su spoljašnji venecijaneri tipa Warema E60 A6S sa elektro motorom. 

KERAMIKA

Oblaganje zidova i podova u toaletima, kuhinji i prostoriji za održavanje je od granitnih pločica 1. klase italijanskog prozvođača ItalGraniti, u slogu po izboru projektanta. Pločice se postavljaju na lepak preko prethodno pripremljene podloge. Zidne pločice su dimenzija 120 / 60 cm, a podne 60 / 60 cm.
U kupatilima se zidovi oblažu keramičkim pločicama od poda do plafona.
U kuhinji se keramičke pločice postavljaju od poda do visine 150 cm.

 

KUPATILA

Kupatila su planirana sa sanitarnim sudovima: kada ili tuš kabina ili slivna rešetka, lavabo dimenzija u skladu sa dimenzijama kupatila, wc šolja sa softclose poklopnom daskom. Svi sanitarni sudovi su iz uvoza proizvođača Laufen. Isprojektovani su ugradni vodokotlići za wc šolje.
Za slavine i tuš baterije predviđeni su artikli vrhunskog kvaliteta, proizvođača Hansgrohe. Slivne rešetke su artikli renomiranog proizvođača Kessel.

ТАРКЕТ

Predviđene su podne obloge proizvođača Tarkett koje predstavljaju troslojni lamelirani hrastov tarket I klase velikih dimenzija. Svaka daska ima dve oborene ivice po dužoj strani i Aqua Gard zaštitu protiv tečnosti na kraćim stranama. Tarket je lakiran u pet slojeva UV Proteco Strong lakom. Tarket lajsna visine 100 mm je izrađena od MDF-a u beloj boji. 

ULAZNA VRATA

Ulazna vrata u stanove su sigurnosna od proizvođača Bosal sa sigurnosnom bravom i metalnom potkonstrukcijom. Metalno krilo obloženo je MDF pločama u obradi po izboru projektanta. Vrata se ugrađuju u slepi štok od aluminijumskih profila, sa vertikalnim distancerima i čeličnim ojačanjima. Vrata su širine 100cm i visine 220cm.
 

GREJANJE

Grejanje je omogućeno priključkom objekta na daljinski sistem grejanja JKP BEOGRADSKE TOPLANE.
U stambenom delu su za ugradnju predviđeni aluminijumski radijatori, marke GLOBAL VOX visine prema parapetima ispod prozora kojih se ugrađuju. Svako grejno telo predviđeno je sa radijatorskim ventilom sa mogućnošću samoregulacije-nezavisnim od promene pritiska u sistemu.
Svaka stambena jedinica ima mogućnost merenja utroška toplotne energije i naplate grejanja prema tom podatku od strane JKP BEOGRADSKE TOPLANE. Ovo se postiže ugradnjom kalorimetra za svaki stan u spratnom ormariću na priključku za svaki pojedinačni stan.

KLIMATIZACIJA I VENTILACIJA

Svaka stambena jedinica je tretirana kao posebna celina potpuno nezavisna od ostatka objekta i u smislu instalacija ali i u smislu funkcionalnosti. Svaki stan je opremljen mini VRV sistemom i to tako da ima po jednu spoljnu jedinicu pozicioniranu na krovu objekta, u cilju nenarušavanja izgleda fasade, ali i u cilju smanjenja mogućnosti da buka naruši uslove ugodnosti korisnika. Spoljašnja jedinica je freonskim i informacionim vezama povezana sa unutrašnjim jedinicama u svim prostorijama stanova, dnevnom boravku i spavaćim sobama – stanovi su potpuno klimatizovani.

 

GARAŽE

Za potrebe korisnika planiranog poslovno-stambenog objekta obezbeđen je potreban broj parking mesta u okviru dvoetažne garaže kapaciteta 250 parking mesta.
Obezbedjen je potreban broj mesta za invalide.
Sva parking mesta su označena i numerisana.
Projektom je predviđena direktna veza između garaža i stambenog prostora.
Garaža je opremljena punjačima za električna vozila.

Sadržaj sajta blok32.rs je vlasništvo AMG solutions-a. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole AMG solutions-a, zarad komercijalne upotrebe ili u druge svrhe, osim za lične potrebe posetilaca sajta.

© 2018 AMG solutions. All rights reserved | Design by AMG solutions.

>>>>